3ο τεύχος (Οκτώβριος 2003)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

1. Μαρίνα Σωτηροπούλου-Ζορμπαλά κ.ά.: Η συνάντηση της αισθητικής με τους υπόλοιπους τομείς ανάπτυξης, στο πλαίσιο της προσχολικής αγωγής σελ. 1-3.

2. Χρυσή Παπαδάκη: Με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται καλύτερα η μουσική διαπαιδαγώγηση του παιδιού; Αναφορά στις μουσικοπαιδαγωγικές μεθόδους των Carl Orff και Zoltan Kodaly σελ. 3-7.

3. Ελένη Σιπάκη: Παιδαγωγικά και αντιπαιδαγωγικά μηνύματα που απορρέουν από Τα ψηλά βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου σελ. 7-10.

4. Ελευθερία Σηφάκη: Συγκρίνοντας τους ήρωες της Disney με τους ήρωες της Warner, ποιοι μπορούν να αποτελέσουν καταλληλότερα πρότυπα για το μικρό παιδί; σελ. 11-13.

5. Ευανθία Σταυρουλάκη: Η επαφή με τα μουσικά όργανα πρέπει να είναι προαιρετική ή υποχρεωτική στο νηπιαγωγείο; σελ. 13-17.

6. Δήμητρα Παδουβά: Το θεατρικό παιχνίδι: Ποια στοιχεία του συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση του μικρού παιδιού; σελ. 17-20.

7. Καλλιόπη Δρακάκη: Δυνατότητες μουσειακής αγωγής στο νηπιαγωγείο σελ. 20-24.

8. Νεκταρία Λουλάκη: Πλατωνικές απόψεις για το ωραίο σελ. 24-25.

9. Γεωργία Ψαράκη: Το έργο του Φώτου Πολίτη «Καραγκιόζης ο Μέγας» αποτελεί κατάλληλο υλικό διαπαιδαγώγησης; σελ. 25-28.

10. Ευαγγελία Τσεπαπαδάκη: Τι συναίσθημα προκαλεί στα νήπια το γεγονός του θανάτου μέσα από το παραμύθι «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα»; σελ. 28-31.

11. Μαρία Παπαδομιχελάκη: Με ποιους τρόπους ο Τσάρλι Τσάπλιν με τις ταινίες «Μοντέρνοι καιροί» και «Ο μεγάλος δικτάτορας» συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών; σελ.31-36.

12. Χρυσούλα Αράπογλου: Πώς μπορεί να διδαχτεί η ισλαμική αρχιτεκτονική σε μαθητές Λυκείου; σελ. 37-40.